A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így lopják a kutyákat Budapesten!

Ezért ne hagyd soha 10 másodpercre sem kikötve, felügyelet nélkül négylábú barátodat!


2023. május 27., 15:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Közérdekű




Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.



Egyre több szervezet hívja fel a figyelmet különböző médiákban, hogy veszélyes lehet a kutyusokat kikötve magukra hagyni, amíg beugrunk a boltba vásárolni vagy akár a postára csekket befizetni. Eddig azonban jellemzően azért kampányoltak ez ellen az állatvédők, mert az időjárási viszonyoknak kitett négylábú gyorsan egészségkárosodást szenvedhet. Egyre jobban elszaporodtak viszont az utóbbi időben a kutyalopások is, amiknek jellemzően a boltok elé kikötött kedvencek a céltáblái.

 

 

10 mp alatt vágják el a pórázt és futnak el vele!
Jelentősen elszaporodott a boltok elől ellopott kutyák száma.
Forrás: https://dcist.com/

 

 

Kovács Gábor, a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés főmunkatársa számolt be az egyesület Facebook oldalán a legfrissebb esetről, aminek saját maga volt szemtanúja.
"A Tétényi út és Bártfai utca találkozásánál van egy élelmiszerüzlet, vasárnap délután kevéssel 5 óra előtt arra jártam, amikor feltűnt, hogy egy eléggé rossz külsejű, nagyjából 30 éves férfi egy basset houndot simogat, ami a bolt előtt van kikötve" - emlékezett vissza a történtekre az állatvédő. A gyakorlott szemű férfi egyből kiszúrta azt is, hogy a kutyával „barátkozó” személy bizony nem volt egyedül. Egy nagyjából vele egykorú társa volt az „őr”, aki tőle távolabb pásztázta a környéket lesve, hogy jön e a gazda. 

 

A „figyelő” feladata, hogy azonnal jelezze, ha el kell pucolni a környékről, akár a gazda, akár a rendőrök vagy más számukra- és aljas tervükre nézve veszélyes ember közelít.

 

„Egyből leesett, hogy kutyalopásra készülnek, amiről állatmentőként tudom, hogy gyakori a fővárosban, így már készültem arra, hogy ha tetten érem őket akkor fellépek ellenük és hívom a hatóságot” – fejtette ki Gábor, aki arról is beszámolt, hogy erre végül azért nem volt szükség, mert hirtelen megjelent az állat gazdája, és ezt látva a két gyanús alak, sietve, ám feltűnés nélkül elhagyta a helyszínt. 

 

Az állatvédő felvilágosította a legjobb pillanatban érkező gazdit, hogy bizony nem sokon múlott, hogy kedvencének már csak a hűlt helyét találja, amikor visszaért.

 

 

Ne tedd ki ennek!
Nem érdemes kockáztatni! Ne tedd ki kedvencedet ennek!
Forrás: https://wallpapercrafter.com/

 

 

Sajnos nem egyedi esetről van szó a fentiekben. Akik követik a közösségi média oldalain az állatvédők munkáját vagy tagjai kutyás csoportoknak, azok egyre gyakrabban szembesülhetnek ellopott kutyusok posztjaival. Ezeket a négylábúakat jellemzően hajléktalanok viszik el, hogy kéregessenek velük vagy megpróbálják eladni őket. Van azonban ettől is rémesebb. A viadaloztatók is lopott kutyákon tréningezik a harcoltatott ebeket, hogy fokozzák a harci kedvüket széttépetik velük az eltulajdonított állatokat.

 

Lakos György állatvédő kutyáját is eltulajdonították idén januárban Budapesten. Az ő kutyusa a szerencsének és a mintegy 4500 közösségi megosztásnak köszönhetően viszonylag rövid időn belül visszakerült hozzá. Saját esete kapcsán akkor arról is beszámolt, hogy csupán az ő szervezetüknek jelenleg is 50 lopott kutyás esetük van, amit a rendőrség vizsgál. Szóval elmondható, hogy egyáltalán nem elszigetelt ügyről van szó.

 

 

Nem érdemes!
Ha tehetjük várjuk meg a kikötött kutyus gazdiját és kedvesen beszélgessünk el vele a veszélyekről!
Forrás: https://assets3.thrillist.com/

 

 

Ajánlatos tehát inkább otthon hagyni négylábú társunkat, ha egyedül megyünk bevásárolni vagy ügyintézni és nem kutyabarát a hely, ahová mennünk kell.
Ha pedig valahol kikötött kutyust látunk és megoldható, akkor várjuk meg gazdit és kedvesen világosítsuk fel a veszélyekről, amik kikötött kedvencére leselkedhetnek!

Forrás: www.facebook.com - Tizenegy Állatvédő Egyesület - Újbuda Állatmentés
Indexkép forrás: https://www.hepper.com/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők Hírek - Címlapon
Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők
A rostok jelentősége kutyáink táplálásában Hírek - Címlapon
A rostok jelentősége kutyáink táplálásában